bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Locatie

Het beste van drie werelden: Stad, cultuur én natuur!

Waalsprong Met Plek Stadstuin
Luchtfotografie Stadstuin Met Plek 1
Luchtfotografie Stadstuin Met Plek 2
Luchtfotografie Stadstuin 00319 1759
Uitzicht op De Oversteek
Waalsprong Exterieur Cam Stadstuin Vogelvlucht 001

Over het project

De Stadstuin ligt aan de nieuwe brug De Oversteek. Hierdoor sta je binnen 2 fietsminuten aan de overkant in het hart van dé culturele broedplaats van Nijmegen; het Oude Honigcomplex. Daarnaast ben je natuurlijk ook nog eens binnen 5 fietsminuten in het oude centrum van Nijmegen met al haar voorzieningen. En ben je toe aan rust en ruimte? Dan loop je gewoon de deur van je nieuwe woning uit en sta je snel in de natuur van De Waaijer.  • Natuur- en recreatiegebied De Waaijer

    De Waaijer, het natuur- en recreatiegebied in de Waalsprong, ligt tussen het stedelijke Lent en dorpse Oosterhout. Het wordt de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Met water, oevers, strand, bos en speelweiden. Midden in het gebied komen drie grote waterplassen, samen ongeveer 60 ha groot. De Zandse plas, de Lentse plas en de Oosterhoutse plas. Een heerlijk idee om straks direct vanuit je woning zo de natuur in de te lopen!

  • Het centrum van Nijmegen

    Nijmegen heeft als oudste stad van Nederland een prachtige historie. In de smalle straatjes rond de Stevenskerk waan je je echt weer even in Middeleeuwse sferen. Uiteraard kun je ook prima winkelen in het autovrije centrum in bijvoorbeeld de Broerstraat, Marikenstraat of de Lange Hezelstraat met zijn trendy boetiekwinkels. Daarnaast kun je in het centrum van Nijmegen ook echt heerlijk eten en genieten op de vele terrassen. Op bijvoorbeeld de Grote Markt, het Koningsplein of de nieuwste hotspot van Nijmegen Kelfkensbos. En dat op maar 5 fietsminuten van De Stadstuin!

  • Het oude Honigcomplex

    Zowel in de zomer als in de winter is het hier genieten geblazen. Met diverse eetgelegenheden en de terrassen van bijvoorbeeld Stoom beer & food, De Meesterproef en de heerlijke koffie van First Things First. Ook kun je er verschillende sport & spelactiviteiten beleven zoals indoor beachvolleybal, fitness en trampolinespringen. Of bierproeven bij de Nijmeegse bierbrouwer Oersoep. Of kom kijken naar alle verschillende soorten en maten fietsen in het Dutch Bicycle Centre. Er is echt voor iedereen wel wat leuks te vinden op het oude Honigterrein. En dat op maar 2 fietsminuten van De Stadstuin!

Top locatie

Stad? Cultuur? Natuur? Door de mooie ligging van De Stadstuin ben je binnen no-time op je plek van bestemming. 

Locatie
Centrum Nijmegen 5 5
Centrum Arnhem 20 22
Recreatiegebied de Waaijer 2 5

Hotspots in de buurt

De Stadstuin ligt in de Waalsprong op een steenworp afstand van het oude centrum van Nijmegen, de oude Honigfabriek en natuurgebied De Waaijer. Maar er zijn nog veel meer mooie plekjes in de buurt!

Spiegelwaal
1

Spiegelwaal

De Spiegelwaal werd tussen 2013 en 2015 aangelegd in het kader van het project Ruimte voor de Waal, onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier. Inmiddels is het een bruisende plek voor watersporten als kanovaren, roeien, windsurfen en zeilen. Het zuidelijke gedeelte van de Spiegelwaal tussen de Lentloper en de Spoorbrug, dat nu al is afgezet met boeien, is officieel aangewezen als zwemwater.

Oosterhoutse Waarden
2

Oosterhoutse Waarden

De Oosterhoutse Waarden is het gebied ter hoogte van Oosterhout (gemeente Overbetuwe) en de Nijmeegse wijk Oosterhout. In 2015 werd de Oosterhoutse Waarden opnieuw ingericht, als onderdeel van het riviersysteem. Het gebied is nu officieel opengesteld voor bezoekers. Met ruim 135 hectare en een afwisselend landschap een aanwinst voor de omgeving. Voor bewoners van De Stadstuin en omstreken een prachtige plek om te genieten van rust en natuur.

Sprok Beach
3

Sprok Beach

Heerlijk genieten op een ligbedje van een hapje en drankje? Bij Sprok kun je op mooie dagen heerlijk genieten op het strand aan de Waal met een relaxt deuntje op de achtergrond. Het gevoel van vakantie op slechts 5 minuten fietsen van De Stadstuin.